Tavla ve Bahis Bilgini konuştur

11 Nisan 2013 Perşembe

En iyi poker

 

Oyuncuları Sabahlatan Poker Oyunları 

Texas Hold'em

Hold'em poker ya da diğer adıyla Texas Hold'em, dünyanın en popüler poker oyunudur. Bu oyunda oyuncular 2 kapalı kart alır ve ortaya 5 kart açılır. Oyuncunun elindeki 2 kart ve ortadaki 5 kartın bileşimi, oyuncunun oyundaki durumunu belirler. En iyi eli olan kazanır. Son 7 kart aşamasına gelmeden önce bir oyuncu bet koyar ve kimse görmezse bu oyuncu kazanmış olur.

Seven Card Stud

En yaygın poker oyunlarından biri. Oyunculara 3 kapalı, 4 açık olmak üzere 7 kart verilir. Oyuncunun eli en iyi 5 kartından oluşur. En iyi ele sahip olan oyuncu kazanır. (Ayrıca bir oyuncu bet yapmışsa ve 7 kart dağıtılmadan önce kimse görmemişse, bu oyuncu kazanır)
Bu oyunda 5 el oynanır. Her birinde 1 bet ve 3 artışa izin verilir. Oyuna devam edebilmek için oyuncuların hepsine katılması gerekir.

Seven Card Stud 8 ya da İyisi

Stud 8 ya da İyisi oyunu 'Seven Card Stud' oyunun Düşük/Yüksek versiyonu olup parçalı pot oyunudur. En iyi el otomatik olarak potun yarısını kazanır. Kalan yarısını kazanmak için ise 5 kartın As'tan 8'e kadar sıralı olması gerekir. En iyi el As'tan 5'e kadar sıralı olanıdır. Oyunun diğer kuralları Seven Card Stud oyunu ile tamamen aynıdır. Tek fark, eğer bir oyuncu potun ikinci yarısını alabilecek ele sahipse pot bölüşülür. Düz ve flush potun ikinci yarısını kazanmak için geçerli değildir.

Omaha High

Hold'em oyununda olduğu gibi, oyuncular ortaya açılmış 5 kartı paylaşır. Oyuncular 4 kapalı kart ile oyuna başlar. Oyuncuların 4 kapalı karttan 2'sini ve ortada açık olan kartlardan 3'ünü kullanması gerekir. Bet'ler belirlendikten sonra en iyi el oyunu kazanır.

Omaha 8 ya da İyisi

Bu oyun Omaha'nın Düşük/Yüksek versiyonu olup dünya çapında oyuncular tarafından hareketli ve heyecanliği niteliği sebebiyle tercih edilmektedir. Bu oyunda en iyi el otomatik olarak potun yarısını kazanır. Kalan potu kazanmak için ise 5 kartın As'tan 8'e kadar sıralı olması gerekir. En iyi el As'tan 5'e kadar sıralı olanıdır. Düz ve flush potun ikinci yarısını kazanmak için geçerli değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder