Tavla ve Bahis Bilgini konuştur

12 Nisan 2013 Cuma

Kırmızılar 4-3 'ü neden İçeriden oynamamalı?


5 puanlık Maç
Skor 0 - 0

Beyazın içerde aldığı 5 kapısından dolayı ilk akla gelen hamle, kırmızının 5 hanesinden iki tane köşeye sallaması (5/1, 5/2) gibi geliyor. Doğru hamle ekranda okla gösterildiği gibi 13/6. Bu hamle anca ileri seviye uzmanlar tarafından oynanabilir. Eğer kırmızılar 5 hanesini açarsa, artık beyazı kırsa bile, 6 ve 5 hanesinin zayıflığından dolayı pulları taşırken büyük risk yaşar. 13/6 hamlesinde ise beyazlar 5 atamazsa kırmızının hala güçlü tehditleri var. Kaldı ki, 5 ile kırılsa bile 2 hanesine girip, saldırı şansı mevcuttur.
Bu pozisyon bilgisayar tarafından analiz edilip, size sunulmuştur.. Bir pozisyonu anlayabilmenin en iyi yolu, pozisyonu tekrar tekrar oynamaktır. Krtik bir nokta daha mevcut. Beyaz neden 5 e yattı da 6 ya yatmadı? 5 i vuran daha az zar var, zaten bunu biliyoruz ama eğer 14 deki pulu açsaydı 6-6 ihtimali hep vurup hem kapatıyordu.
       Tavlada şans belli bir oyun sayısından sonra eşitlenmektedir. Bunun için uzun vadede bu pozisyon ve türevlerini doğru oynayanın bir rulet masası gibi avantajlı olduğunu unutmayın.

Tavla Keyfi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder